לעצור את המימון לטרור העולמי

באשר ל"משמרות המהפיכה" האיראניים הרי שעל פי המודיעין האמריקני הכוח המבצעי של ארגון זה המכונה "כוח אל קודס" מסייע בנשק ואימונים למליציות השיעיות בעיראק, לטאליבאן באפגניסטן וגם לחזבאאללה ולחמאס. האיראנים השיעיים לא מבדילים בין הטרור הסוני לטרור השיעי והם מוכנים לתמוך בכל ארגון טרור הפועל נגד ארה"ב וישראל. ההכרזה הרשמית על משמרות המהפיכה האיראניים כארגון טרור תהיה כנראה בחודש הבא לפני הכינוס השנתי של עצרת האו"ם.
ארה"ב ייסדה את "הרשימה השחורה" של הארגונים העוסקים בטרור מייד לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר 2001. רשימה זו מאפשרת לה לפעול מוסרית וחוקית נגד ארגונים אלה. הטרור ממומן על ידי כסף והוא קשור לגופים עסקיים שונים ברחבי העולם. החוק מאפשר לארה"ב לפעול נגד גופים עסקיים וכלכליים הקשורים לארגוני טרור שנכללים ב"רשימה השחורה" של מחלקת המדינה.
בהחלטתה הקשורה ל"משמרות המהפיכה" האיראניים מאותתת ארה"ב לאיראן על חוסר שביעות רצונה מההיענות האיראנית לדרישות הקהילה הבינלאומית להקפיא את תוכנית הגרעין שלה.
ישראל צריכה לברך על ההחלטות האמריקניות האחרונות. ארגון אלקאעדה מנסה לפגוע בכוחות האו"ם בדרום לבנון כדי לערער את היציבות היחסית שהושגה שם ולמנוע את יישום החלטה 1701 שהתקבלה בימים האחרונים של מלחמת לבנון השניה, בכך הוא מנסה לסייע לחזבאללה וייתכן שהפיגוע שהיה, לאחרונה נגד חיילי הכוח הספרדי בדרום לבנון מתואם בין אלקאעדה לבין החזבאללה. ארגון אלקאעדה כבר התמקם ברצועת עזה והקים שלוחה הנקראת "צבא האיסלאם" שחטפה את כתב הבי.בי.סי אלן ג'ונסטון ומתכננת פיגועים נגד יעדים מערביים נוספים.
מה שדרוש הוא פעילות דיפלומטית נרחבת מצד ארה"ב וישראל כדי שגם מדינות נוספות בעולם יצטרפו לחרם האמריקני. רצוי ליזום "רשימה שחורה" של הקוורטט-הרביעיה הבינלאומית ( שבה חברים ארה"ב, האיחוד האירופי, רוסיה והאו"ם). פעילות נחרצת של הקוורטט, כגוף אחד, הפועל נגד הטרור יכולה להיות יעילה בהפחתת המימון המשמן את גלגלי הטרור העולמי. כדאי להקדיש לכך מחשבה. בינתיים הטרור מכה ללא הרף.
אין תגובות:
פרסום תגובה